Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 18:16 |

Veliki humanitarni projekat Mercatora - Zajedno za naše heroje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - U namjeri da se oduži i izrazi zahvalnost svim herojima za njihovo nesebično zalaganje, trud i ljubav prema drugim ljudima, Mercator je pokrenuo veliku regionalnu humanitarnu akciju - Zajedno za naše heroje, kojom su posebno pripremljenim paketima obradovali više od 1.500 heroja, kroz određene donacije za lokalnu zajednicu, domove zdravlja, bolnice, službe hitne pomoći, ali i za one koji su u vrijeme pandemije upravo najugroženiji, penzionere, saopćeno je iz kompanije Mercator.

- Posjetili smo više od 30 medicinskih ustanova širom Bosne i Hercegovine, uključujući službe Hitne pomoći u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Čapljini, Kliniku za infektivne bolesti-Podhrastovi  u Sarajevu, Kliniku za infektivne bolesti - SKB Mostar, Kliniku za zarazne bolesti Gradina - Tuzla i Kliniku za infektivne bolesti u Banja Luci. Obišli smo i Domove zdravlja u Hadžićima, Mostaru, Čapljini, Maglaju, Žepču, Zenici, Visokom, Brčkom, Tuzli, Ilidži, Sarajevu, Laktašima, Sanskom mostu, Cazinu, Fojnici, Kiseljaku i uručili više od 500 paketa sa sadržajem koji je u ovim momentima upravo najpotrebniji, pažljivo odabranim za istinske heroje u bijelom, koji se bore s nevidljivim neprijateljem i brinu za naše zdravlje, navode iz Mercatora.

U saradnji s plavim herojima iz Treće policijske uprave Sarajevo i Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih "Ivan Pavao II", Mercator je uputio pomoć za socijalno ugrožene porodice na području grada Sarajeva, a "Herojima ulica" - Timu volontera, je omogućio da kroz dogovorene popuste mogu kupovati namirnice po povoljnijim cijenama, za socijalno ugroženo stanovništvo.

- Ostajemo uz one kojima je pomoć najpotrebnija, pokazujemo da u nevolji nisu i ne smiju biti sami i posjetili smo najstarije stanovnike Banje Luke s ograničenim kretanjem i uručili smo im više od 500 paketa s neophodnim artiklima - navodi se u saopćenju Mercatora.

Iz ove kompanije ističu da imaju veliku odgovornost prema svojim uposlenicima i njihovim porodicama, te da žele da u ovim teškim vremenima budu njihov siguran i pouzdan oslonac. Više od 1.100 uposlenika Mercatora u maloprodaji i logistici je nagrađeno bonusom na platu, za predanost i požrtvovan rad u ovim teškim i veoma neobičnim okolnostima. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Uspješno realiziranom saradnjom Coca-Cole s Mercatorom u BiH prikupljeno 108.225 boca

Podrška Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka' kupovinom Bubamare Tačkice

Pomozi.ba - Ujedinjeni sportisti u humanoj misiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta