Kultura     | 04.05.2020. 12:46 |

Online festival Majske muzičke svečanosti počinje 6. maja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu  najavljuje online izdanje najvećeg festivala umjetničke muzike u BiH, 13. Majske muzičke svečanosti koje započinju 6.maja videom mladih akordeonista.

U okviru programa bit će prezentovani video snimci odsjeka i smjerova Muzičke akademije, te će  na originalan način biti prikazani rad, rezultati i uspjesi studenata i profesora Akademije.

Video snimke bogatog i raznovrsnog programa Festivala publika će moći pratiti na www.mas.unsa.ba, https://www.facebook.com/koncertna.sezona,www.unsa.ba.

Ovogodišnji Festival Majske muzičke svečanosti započinje 6. maja, videom mladih akordeonista Muzičke akademije, koji će na jedinstven način otvoriti Festival kao i obilježiti 6. maj -  Internacionalni dan harmonike.

I u teškom periodu socijalne izolacije, ta najstarija visokoobrazovna muzička institucija u BiH osjeća odgovornost da se prezentuje sa jakim umjetničkim duhom kojeg, svojom posvećenosti i odanosti umjetnosti, podstiče kod svojih studenata, profesora i javnosti, navode iz Muzičke  akademije.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

GRAS - U subotu izmjena režima saobraćaja zbog javnog okupljanja u ulici Hamdije Kreševljakovića

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

U Sarajevu 16. aprila Godišnji regionalni forum za analizu trendova prijetnji i rizika od oružja

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana