Bosna i Hercegovina     | 04.05.2020. 16:51 |

Civilna zaštita ZHŽ-a vatrogascima čestitala njihov dan

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 4. svibnja (FENA) - Uprava civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) upriličila je svečani prijam za zapovjednike javnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi s područja ZHŽ-a u povodu blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

- Vatrogasci su naša istinska snaga i na ovaj skroman način im želimo zahvaliti za nesebičnu požrtvovanost prilikom izvršavanja njihovih zadataka, za ono što čine tijekom godine za sve nas, građane naše županije. Ono što mogu obećati je da ćemo i ubuduće, sukladno našim mogućnostima, pomagati vatrogasce u opremanju i organiziranju vježba za pripadnike vatrogasnih postrojbi - kazao je tom prigodom ravnatelj Uprave civilne zaštite ZHŽ-a Drago Martinović. 

Od početka godine do danas u ZHŽ-u je evidentirano 307 požara koji su zahtijevali intervenciju vatrogasaca. U 155 navrata gorjela je trava i nisko raslinje, zabilježeno je 115 šumskih požara, 16 puta gorjeli su stambeni objekti, dok 21 intervencija spada u kategoriju "drugo".

- Zahvaljujemo našim vatrogascima na obavljanja ove nadasve humane i odgovorne zadaće. Također, upućujemo čestitku svim vatrogascima, a posebice onima koji su nam pružali i pružaju pomoć kad nam je najpotrebnija - poručio je Martinović.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Jurković: Vatrogasac mora imati dozu humanosti, ali biti i malo 'lud' (VIDEO)

U Vladi ŽZH razgovarano o budućoj suradnji sa županijama iz RH

Vatrogascima u BiH uručena specijalizirana oprema za gašenje požara (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo