Ekonomija     | 04.05.2020. 17:50 |

Ministar Mitrović i ambasador Koç razgovarali o pomoći Turkish airlinesu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4.maja (FENA) – Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović održao je danas telefonski razgovor sa ambasadorom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom, a na inicijativu direktora predstavništva Turkish airlinesa Ahmeta Saliha Kansua.

Naime, ambasador Koç i direktor Kansu uputili su zvanični dopis Ministarstvu komunikacija i prometa BiH u vezi sa smanjenjem troškova usluga i naplate takse na Sarajevskom aerodromu uslijed širenja koronavirusa i obolijevanja od COVID-19.

Kako je istakao ministar Mitrović, zajednički stav Ministarstva na čijem je čelu i Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH je da se izađe u susret i pomogne ovoj kompaniji.

Ministar Mitrović obavijestio je ambasadora Koça o svom stavu i zahvalio se njegovoj državi na donaciji medicinskog materijala Bosni i Hercegovini u vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije.

Također, ambasador Koç se zahvalio ministru Mitroviću na brzom odgovoru i shvatanju ove situacije, pohvalivši institucije Bosne i Hercegovine u borbi protiv koronavirusa.

Na kraju razgovora, sagovornici su istakli da će i dalje raditi na jačanju saradnje i unapređenju odnosa dviju zemalja u oblasti prometa i komunikacija, kao i ekonomske saradnje uopće, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Forto: Pokrenuta inicijativa za rekonstrukciju pruge od Doboja do Zvornika i dalje prema Srbiji

Gradnja međudržavnog mosta kod Šćepan Polja naredne godine

Forto i Fikacek o uspostavljanju direktne željezničke linije Sarajevo - Prag

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo