Stranačke aktivnosti     | 04.05.2020. 17:01 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

FENA Saopćenje

SDBiH: Tuzlanski kanton - kanton bez koronavirusa rezultat je vanljudskih napora

U Tuzlanskom kantonu već 21 dan nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Prema posljednjim informacijama, sve osobe koje su u proteklom periodu bile pozitivne na koronavirus su oporavljene, tako da u Tuzlanskom kantonu u ovom trenutku nema nijedan aktivan slučaj. U posljednjem turnusu testiranja u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla i posljednja zaražena osoba iz klastera Medical Institute Bayer je otpuštena u kućnu izolaciju, jer je utvrđeno da je negativna na COVID-19.

Uz sav poznati komplikovani politički sistem u našoj državi, Socijaldemokrate BiH (SDBiH) upućuju čestitke građanima na pridržavanju propisanih mjera institucija BiH koje su dovele do toga da je broj zaraženih po statističkom pregledu epidemiološke situacije u zemljama okruženja najniži u BiH.

Sa druge strane, izražavamo iskreno saučešće svim porodicama zbog tragičnog gubitka života najmilijih usljed epidemije koronavirusa.

Stanje koje danas imamo u Tuzlanskom kantonu, rezultat je vanljudskih napora koje je uložila Vlada TK, na čelu sa komandantom Kantonalnog štaba civilne zaštite TK Mustafom Šakićem, članom SDBiH i ministricom zdravstva Tuzlanskog kantona Dajanom Čolić.
 
Uz objektivne rezultate, ne možemo, a da ne budemo i subjektivni pa da pohvalimo i naše članove Maidu Mulić, direktoricu Zavoda za javno zdravstvo javnosti i Sulejmana Brkića, ministra MUP-a TK koji su svojim radom doprinijeli da se Tuzlanski kanton proglasi jedinim kantonom u Evropi bez koronavirusa.

Također bismo da istaknemo i angažman prof.dr. Vahida Jusufovića, direktora Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla koji je sa menadžmentom UKC-a Tuzla epidemiološku situaciju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla održao stabilnom i pod kontrolom.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Socijdemokrata BiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom