Bosna i Hercegovina     | 05.05.2020. 15:34 |

Rišljanin: Građani BPK Goražde poštuju naredbe koje su na snazi

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 5.maja (FENA) - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde kontinuirano kontroliraju poštivanje naredbi nadležnih štabova, kao i osoba kojima je izdato riješenje o samoizolaciji – potvrdila je resorna ministrica Nizama Rišljanin.

Po njenim riječima, od kraja aprila do danas izvršeno je 139 obilazaka osoba pod zdravstvenim nadzorom u BPK Goražde

- Tom prilikom, 31 osoba nije zatečena na adresi stanovanja. Utvrđeno je da je riječ o vozačima koji vrše transport roba o čemu su sačinjene službene zabilješke koje se dostavljaju kantonalnoj Upravi za inspekcijske poslove, nadležnoj Federalnoj upravi i Kantonalnom štabu civilne zaštite – pojasnila je Rišljanin.

Kada je u pitanju poštivanje naredbi, iako je došlo do određenog popuštanja, građani BPK to nisu zloupotrijebili – tvrdi Rišljanin

- Pomalo smo bili skeptični, s obzirom na to da su bili i praznici, ali policijski službenici nisu zabilježili kršenje naredbi ni za vrijeme prvomajskih praznika. Nisu zabilježena ni kršenja naredbe o ograničenju prijevoza u kombi vozilima više od pet osoba, a na terenu se vrše i kotrole poštivanja naredbe o ograničenom kretanju osoba starijih od 65 i mlađih od 18 godina i tu skrećemo pažnju, s obzirom da je danas počela i isplata penzija, da se starije osobe mogu kretati ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 9 do 13 sati – podsjetila je resorna ministrica.

Dodala je da nije zabilježeno ni kršenje naredbe o zabrani okupljanja više od tri osobe  na javnim mjestima, kao ni naredbe o zabrani zadržavaja na izletištima i šetalištima.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

MUP: Posjet srbijanskog ministra Jasenovcu nije bio u programu

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta