Servisne informacije     | 06.05.2020. 06:55 |

Otežan saobraćaj na MP Kladanj-Tuzla, u mjestu Vitalj, zbog većeg odrona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Zbog većeg odrona, otežano se saobraća na magistralnom putu Kladanj-Tuzla (u mjestu Vitalj).

U većem dijelu Bosne pada kiša, pa se vozi po mokrom i klizavom kolovozu, dok je u Hercegovini uglavnom suho.

Upozorava se na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Zbog radova na redovnom servisiranju tunela Vis, 25.novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Isti režim saobraćaja (dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom) aktuelan je i na dionici A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), gdje su u toku radovi na sanaciji mosta.

Na izlazu iz Doboja (smjer ka autoputu i Derventi) u naselju Bare izvode se sanacioni radovi, zbog čega se od 07 do 18 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. S obzirom da je to frekvenan put, formiraju se duže kolone vozila u oba smjera.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacionih radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Trnovo.

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na području RS-a zbog Đurđevdana potpuna zabrana kretanja danas će biti na snazi od 15 sati do sutra ujutro do 05 sati. 

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. .

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!