Ekonomija     | 06.05.2020. 13:09 |

Grad Cazin izdvaja značajna sredstva za poljoprivredne poticaje i privredu

FENA Muhamed Sadiković

CAZIN, 6. maja (FENA) - Grad Cazin će izdvojiti više od dva miliona KM za poljoprivredne poticaje i razvoj privrede. Svim poljoprivrednicima osiguran je repromaterijal za sjetvu, dok će se privrednicima koji nisu radili u martu i aprilu snositi troškovi režija.

- Nešto više od milion maraka usmjeravamo kao subvenciju za sjetvu kukuruza, krompira i graha, zatim nabavku košnica za nove pčelare na području grada Cazina, nabavku plastenika, te subvenciju za pčelarsku proizvodnju - kazao je šef Službe za poljoprivredu Grada Cazina Zulhad Porčić.

Privrednicima kojima nije bio dozvoljen rad u prethodna dva mjeseca, subvencionirat će se  troškovi odvoza smeća, vodnih usluga i komunalne naknade, a za tu svrhu također je osigurano milion KM.

- Pokušat ćemo na svaki način pomoći našim privrednicima, tako da ćemo pokušati reagirati i kada su u pitanju obrtna sredstva. Učinit ćemo sve da financijski podržimo i eventualne nove poslovne projekte i ideje - riječi su gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.

Potvrđeno je i da će sve najavljene investicije u poslovnu zonu u Cazinu biti realizirane, odnosno da investitori nisu odustali zbog vanrednih okolnosti uslijed pandemije koronavirusa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Anketirani privrednici u TK opće stanje poslovanja u 2023. ocijenili prosječnim

Brčko - Predstavljena aplikacija za elektronsko podnošenje zahtjeva za podsticaje u poljoprivredi

U Kantonu Sarajevo počela procedura dodjele poticaja u poljoprivredi u 2024. godini

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo