Bosna i Hercegovina     | 06.05.2020. 13:57 |

Općina Centar osigurala vozilo za potrebe Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. maja (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima te predstavnicima Općinskog vijeća s predsjedavajućom Karolinom Karačić na čelu posjetio Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i direktoru Zlatku Kraviću uručio ključeve sanitetskog kombi vozila, koje je ta općina nabavila za potrebe Opće bolnice s ciljem provođenja mjera na sprečavanju širenja opasnosti od koronavirusa i efikasnije zaštite i spašavanja ljudskih života.

Primopredaji je prethodilo potpisivanje ugovora o dodjeli pomoći kojeg je u ime Općine Centar potpisao načelnik Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Kravić.

Kravić se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Općina Centar godinama pruža toj zdravstvenoj ustanovi.

- Sanitetsko vozilo nam je zaista bilo neophodno, ali ne smijemo nikako zaboraviti ni ranije donacije Općine Centar. Vi nam pružate permanentnu podršku i razumijevanje na čemu smo neizmjerno zahvalni - naglasio je Kravić.

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa i da poduzima sve mjere i aktivnosti na sprečavanju širenja te zarazne bolesti.

- Mi smo lokalna zajednica koja snažno podupire princip da medicinska, odnosno zdravstvena usluga, bude što bliže građanima. U ovim teškim vremenima imamo senzibilan odnos prema svim zdravstvenim ustanovama. Želimo da naši građani budu zaštićeni i sigurni - kazao je Ajnadžić, te dodao da će Općina Centar i u budućnosti biti snažna podrška Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš", saopćeno je iz Ajnadžićevog kabineta.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Dom zdravlja Novi Travnik dobio novo sanitetsko vozilo vrijedno 120.000 KM (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo