Stranačke aktivnosti     | 06.05.2020. 15:04 |

Saopćenje za javnost Kluba poslanika SDBiH u Skupštini TK

FENA Saopćenje

S A O P Š T E NJ E   Z A  J A V N O S T

 

Klub poslanika Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) u Skupštini TK podržava i pozdravlja napore Vlade TK i skupštinske većine da se usvoje izmjene i dopune Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica, te na taj način ispravi dugogodišnja nepravda prema demobilisanim borcima, najboljim kćerima i sinovima Bosne i Hercegovine.

 

Socijaldemokrate BiH daju punu podršku prijedlogu Zakona o izmjena i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica. Smatramo da nezaposleni demobilisani borci mlađi od 57. godina života ne smiju biti diskriminirani i da su zaslužili da imaju pravo na egzistencijalnu naknadu za vrijeme nezaposlenosti. Demobilisani borci su istinski patrioti, bili su tu kad je bilo najteže i mi kao društvo i država moramo pokazati posebno poštovanje i pijetet prema ovim ljudima.

 S tim u vezi pozdravljamo uložene napore resornog ministra i Vlade TK da se ovim ljudima konačno pomogne nakon što su prošle tolike godine od završetka odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Očekujemo od Skupštine Tuzlanskog kantona da ovaj Zakon usvoji na sjednici zakazanoj za 8.5.2020. godine i da se isti u što kraćem vremenu počne primjenjivati. 

 

 

                                                                                    Klub poslanika SDBiH u Skupštini TK

 

 

                                                                     

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Socijdemokrata BiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo