Bosna i Hercegovina     | 06.05.2020. 15:43 |

Vlada HNŽ: Kroz rebalans proračuna osigurati dva milijuna KM za poticaje (VIDEO)

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 6. svibnja (FENA) - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Donko Jović kazao je kako je županijska vlada na zadnjem zasjedanju usvojila Program poticaja za poljoprivredu u onom iznosu kako je to predviđeno u proračunu za 2020. godinu (1,32 milijuna maraka), a da je namjera Vlade taj iznos povećati kroz rebalans županijskog proračuna.

- Mi ćemo u rebalansu pokušati naći mogućnost da pojačamo iznos sredstava za poticaje. Nadam se da ćemo imati oko dva milijuna maraka za poticaje iz svojih sredstava, a koliko sredstava ćemo imati iz drugih izvora vidjet ćemo kada bude usvojen rebalans - kazao je ministar Jović na konferenciji za novinare Vlade i Kriznog stožera civilne zaštite HNŽ-a.

Dodao je kako je Vlada HNŽ-a Programom poticaja nastojala obuhvatiti što širi spektar biljne proizvodnje.

- Nismo zanemarili ni segmente stočarske proizvodnje. Danas smo na sastanku olabavili određene kriterije za apliciranje na poticaj kako bi širi sloj proizvođača mogao bio validan za podnošenje zahtjeva - dodao je ministar Jović.

Što se tiče "korona zakona", Jović je istaknuo kako Vlada HNŽ-a radi na njemu te da će se naći u skupštinskoj proceduri zajedno s rebalansom županijskog proračuna.

Ministar prometa i veza HNŽ-a Stjepan Krasić govorio je o aktualnostima u toj oblasti, podsjetivši da je Vlada HNŽ-a prije dva dana usvojila Plan i program Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza za 2020. godinu, čime se "oživljava ili drži na životu realni sektor, barem kada je riječ o cestogradnji".

- U Planu i programu je predviđeno da se sve ono što je ranije započeto nastavi i u ovoj godini. Također, planirani su i novi projekti u okviru održavanja. Mi dobivamo očuvanje projektiranog stanja regionalnih cesta za koje je zadužena ova županije, a s druge strane povećamo sigurnost osobito u prošloj i ovoj godini. To smo učinili na nekoliko važnih mostova preko jezera i preko rijeke Neretve - kazao je ministar Krasić.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4442 

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1h7h04wKZl0ugDGKmQ-1OgAYYsrIbDI_v?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Očitovanje Vlade HNŽ-a na štrajk u prosvjeti, 35,2 posto proračuna ide na plaće u prosvjeti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!