Stranačke aktivnosti     | 07.05.2020. 08:19 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

Glavni odbor Nezavisnog bloka održao je online sjednicu na kojoj je pozvao Centralnu izbornu komisiju (CIK) da bez odlaganja raspiše lokalne izbore u našoj zemlji.

Svjesni da će vladajuća kasta pokušati sve da nakon brojnih afera odgodi izbore, NB poziva javnost, medije, civilno društvo i političke stranke opozicije da insistiramo na održavanju izbora u oktobru ove godine. Također, pozivamo prijatelje BiH iz EU i Sjedinjenih američkih država da nam pomognu da konačno dobijemo elektronsko glasanje, mogućnost skeniranja glasačkih listića i fer i poštene izbore u kojima će odlučivati birači, a ne korumpirane strukture u izbornim komisijama i brojači.

Glavni odbor podržao je aktivnosti izabranih predstavnika Nezavisnog bloka, posebno one koje se odnose na ukidanje karantina za građane BiH koji dolaze iz inostranstva, kao i proaktivno učešće našeg zastupnika Amera Obradovića sa amandmanima i idejama u vezi ublažavanja ekonomskih posljedica koje je Novalićeva vlada nažalost odbila.

Podržan je i zahtjev naše zastupnice u Parlamentu BiH Aide Baručije za usvajanjem Zakona o kontroli i nadzoru javnih nabavki u vremenu koronavirusa i drugim vanrednim okolnostima, te inicijativa kojom je zajedno sa parlamentarcima iz opozicije zatražila smjenu ministra Košarca zbog korona-derneka.

Glavni odbor je istakao zadovoljstvo prijemom novih članova NB-a širom Bosne i Hercegovine, što potvrđuje da je principijelna politika, častan i odgovoran pristup, kao i jasan otpor vladajućoj etno-nacionalnoj oligarhiji - izbor bolje, poštenije i uspješnije Bosne i Hercegovine.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'