Regija     | 07.05.2020. 13:30 |

Plenković: Vlada će s najvećim poštovanjem čuvati dignitet Domovinskog rata

FENA Agencije

ZAGREB, 7. svibnja (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na prošlotjedno obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak poručivši da će Vlada uvijek s najvećim poštovanjem čuvati dignitet Domovinskog rata.

 "To je bila prekretnička vojno-redarstvena operacija u Domovinskom ratu, koja je označila uvertiru u za oslobađanje preostalog dijela tada okupiranog područja Hrvatske", rekao je Plenković i još jednom odao počast poginulima u toj operaciji, u kojoj je život izgubio 51 branitelj.

 Napomenuvši da je 2. svibnja u Borovu Selu obilježena obljetnica pogibije 12 pripadnika specijalne policije, premijer Plenković je istaknuo da je to također važan događaj za hrvatsku modernu povijest.

 "Ova Vlada će se uvijek s najvećim poštovanjem prisjećati onih koji su za hrvatsku slobodu dali život i čuvat ćemo dostojanstvo i dignitet Domovinskog rata kao temeljne vrijednosti moderne hrvatske države", istaknuo je Plenković na početku sjednice, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Počela ovogodišnja manifestacija "Dani obrane Livna"

Izraelski premijer Netanyahu napušta bolnicu sutra

Mitsotakis: Mjere protiv navijačkog nasilja daju rezultate

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana