Bosna i Hercegovina     | 07.05.2020. 14:46 |

U BPK jedna osoba inficirana koronavirusom, ostale oporavljene

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 7.maja (FENA) - Na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde trenutno je jedna osoba inficirana koronavirusom, dok su ostale oporavljene, potvrdila je direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK dr. Medina Bičo.

- Jedna osoba koja je inficirana koronavirusom smještena je u vanbolničkom izolatoriju Kantonalne bolnice Goražde i boljeg je općeg zdravstvenog stanja. Ukupno 22 osobe oporavljene su od COVID 19, a pod zdravstvenim nadzorom u BPK trenutno je 57 osoba – precizirala je Bičo.

Dodala je da je jučer testirano 56 uzoraka te da su svi negativni

- Ukupno je na području BPK Goražde do sada testirano 1.266 osoba. I dalje imamo povećan broj dolazaka iz inostranstva i te osobe se testiraju dva puta, uz obaveznu 14-dnevnu kućnu izolaciju. Testiranja se sada vrše ponedjeljkom, srijedom i petkom – istakla je ona.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK naglasila je da, iako je epidemiološka situacija u kantonu stabilna, nužno je pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera

- Nije kraj pandemije i neophodno je da se građani i dalje pridržavaju svi mjera i naredbi koje su na snazi. Posebnonakon popuštanja određenih mjera, nema mjesta za opuštanje i trebamo se pridržavati posebno fizičke distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica te izbjegavati bilo kakva masovnija okupljanja, kako bi se rizik sveo na minimum - naglasila je dr. Bičo.  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Potpisan Ugovor o sufinansiranju prvog servisnog centra za djecu s teškoćama u razvoju u BPK-u

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo