Regija     | 07.05.2020. 15:19 |

U Hrvatskoj nakon 11. svibnja odluka o ukidanju propusnica

FENA Agencije

ZAGREB, 7. svibnja (FENA) - Hrvatski ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite najavio je u četvrtak da će se nakon 11. svibnja razmotriti donošenje odluke o potpunom ukidanju propusnica za kretanje državom.

''Povoljna epidemiološka situacija omogućuje nam da razmotrimo taj potez. Dakle, o tome ćemo razgovarati 11. svibnja i donijeti odgovarajuću odluku koja može voditi i potpunom ukidanju propusnica'', izjavio je Božinović.

Ministar je izvijestio da će se dopustiti rad autoškola, dok će Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) tijekom četvrtka objaviti preporuke za njihov rad. Dodao je i da se izvan snage stavlja i odluka o karanteni i kućnoj izolaciji za vozače međunarodnog transporta, prenosi Hina.

Kako su najavili iz Nacionalnog stožera, u trećoj fazi popuštanja epidemioloških mjera, planiranoj za 11. svibnja, sastavit će se i okvir za svadbene svečanosti, s obzirom na to da one još nisu dopuštene iako vjenčanjima u crkvama ili matičnim uredima može prisustvovati šira obitelj.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!