Bosna i Hercegovina     | 08.05.2020. 11:34 |

SBŽ: U protekla 4 dana koronavirus potvrđen kod dvije osobe, jedna preminula

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 8. svibnja (FENA) - Koronavirus potvrđen je u protekla četiri dana kod dvije osobe u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), a jedna od njih je preminula, izjavio je u petak u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a Sead Karakaš.

Karakaš je istaknuo da je preminuo 78-godišnji muškarac iz Travnika, koji je hospitaliziran zbog ponovljenog moždanog udara.

- Ispostavilo se, također, da je pozitivan na koronavirus, a razvoj kliničke slike moždanog udara bio takav da je on vrlo brzo preminuo - kazao je Karakaš novinarima.

U drugom slučaju radi se o zaraženoj njegovateljici u Domu za starije osobe u Vitezu, čiji su štićenici testirani, te su, kako ističe Karakaš, negativni na koronavirus.

- Odmah smo testirali sve štićenike i svi su bili negativni. Poduzeli smo sve aktivnosti, tako da znamo kada je i s kojim štićenicima ova njegovateljica bila u kontaktu, te smatramo da će to biti riješeno na najbolji način - istaknuo je on.

Kako je kazao, intenzivirana su testiranja u svim domovima za starije osobe na području SBŽ-a, a u posljednja četiri dana testirano je ukupno 400 osoba u toj županiji.

U SBŽ-u je, do sada, koronavirus potvrđen kod 39 osoba, od kojih su dvije preminule, a dvije su trenutno na bolničkom liječenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hrvatska: Situacija s covidom stabilna, ne uvode se nove mjere

U Hrvatskoj 57 novozaraženih, tri osobe umrle

U BPK stabilna epidemiološka situacija, protekla sedmica bez vakcinisanih prvom dozom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu