Bosna i Hercegovina     | 08.05.2020. 13:25 |

Završetak radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta na Ciglanama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo, predstavnicima Općinskog vijeća na čelu sa predsjedavajućom Karolinom Karačić i ministricom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihadom Glamoč, ozvaničio je danas završetak rekonstrukcije i druge linije kosog lifta na Ciglanama. 

Načelnik Ajnadžić i direktorica firme "Euro Prost" d.o.o. Gračanica Refija Begović potpisali su u decembru 2019. godine, ugovor za postavljanje druge kabine kosog lifta na Ciglanama. Vrijednost ovog ugovora iznosi 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

Prva faza ovog projekta, odnosno stavljanje u funkciju prve kabine kosog lifta je okončana krajem 2018., za šta je izdvojeno više od 800.000 KM, od čega je Općina Centar obezbijedila 525.000 KM, a Vlada KS 300.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar. 

Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta.

- Ono što slijedi je tehnički prijem i stvaranje uvjeta za upotrebnu dozvolu, a vjerujem da će u narednih desetak dana ta procedura biti okončana. Obnovom ovih liftova naši sugrađani će imati puno bolji prevoz kabinama izgrađenim po najsavremenijim evropskim standardima i za manje novca koje izdvajaju za kartu. Nama je također drago da smo za ovaj posao ponovo angažirali domaću kvalitetnu firmu. U narednom periodu nastavit ćemo sa uređenjem naselja Ciglane, u skladu sa zahtjevima građana sa ovog mjesnog područja - pojasnio je Ajnadžić.

On je zahvalio izvođaču radova te Zavodu za izgradnju KS na podršci u ovom projektu. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu