Bosna i Hercegovina     | 08.05.2020. 15:07 |

Borenović: Dodik jeste antievropski političar

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 8.maja (FENA) – Istina je da je Milorad Dodik antievropski političar koji ne želi vladavinu prava, slobodne javne medije i fer izbore i koji će sve učiniti da zaustavi dolazak evropskih vrijednosti i standarda u RS i BiH – ponovio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Ne vjeruje u Dodikove izjave o evropskoj perspektivi.

- Dodik je najobičniji lažnjak i varalica koji ponekad loše glumi da zagovara evropske perspektive, a zapravo mrzi EU kao mjesto u kojem postoje pravila, red, normalne plate, penzije, zakoni jednaki za sve – kazao je Borenović.

U pisanoj izjavi negira Dodikove navode da ga je spomenuo prilikom video konferencije lidera Evropske narodne partije – Zapadnog Balkana.

-Iako ga nisam spomenuo tokom video - konferecencije EPP-Zapadni Balkan, ovo mislim o njegovim političkim stavovima, što sam javno rekao više puta, posebno nakon njegovog antievropskog brutalnog napada prije dvadesetak dana uoči dobijanja pomoći EU – dodao je Borenović.

Pozvao je Dodika da se ne krije iz RS.

-Dodik neka prestane da se kukavički krije iza Republike Srpske, jer je on nije stvarao, nego je od nje uzimao, uzurpirao je, umanjivao i slabio – tvrdi predsjednik PDP-a.

Lider SNSD-a Milorad Dodik jučer je rekao da je predsjednik PDP-a Branislav Borenović među "ljudima koji žele da kleveću RS".

-Bio je skup narodnih partija Evrope i jedina pamet Borenovića je bila da kleveće Milorada Dodika i RS, da smo protiv evropske orijentacije... Nisam čovjek kao on, jer nisam spreman da zbog neke evropske priče kažem - pa, nije važno ima li RS-a - naveo je.

Dodik je dodao da ne prihvata evropske integracije gdje bi se gubio promil snage RS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Dodikov advokatski tim tvrdi da Tužilaštvo BiH nije dokazalo ništa i da je suđenje čista politika

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu