Bosna i Hercegovina     | 08.05.2020. 15:51 |

Čović uputio telegram saučešća nakon pogibije pilota

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović uputio je telegram saučešća predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću nakon pogibije dva pilota, u nesreći uzrokovanoj padom vojnog školskog zrakoplova nedaleko od Zadra.

- S velikim žaljenjem i tugom sam primio vijest o strašnoj nesreći uzrokovanoj padom vojnog školskog aviona nedaleko od Zadra, u kojoj su tragično nastradala dva vrsna i iskusna pilota, pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - napisao je Čović.

Izrazio je duboku sućut i suosjećanje s boli i gubitkom porodicama poginulih, cjelokupnim narodom Republike Hrvatske, Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom i Oružanim snagama Republike Hrvatske u ovim teškim trenutcima.

- Neka dragi Bog podari vječni mir i spokoj poginulim pilotima, a porodicama udjeli snagu da nastave živjeti dalje sa sjećanjem na svoje voljene. Naše misli i molitve su uz Njih - navodi se u telegramu saučešća predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragana Čovića.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Bećirović: Svojim djelima i angažmanom Sidran je zadužio nas i buduće generacije

Čović: Nastavljamo podržavati Izrael, Južna plinska interkonekcija strateški projekt

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo