Regija     | 09.05.2020. 12:09 |

Vučić: Nasilje nije politika, društvo to treba osuditi

FENA Agencije

BEOGRAD, 9. svibnja (FENA) - Nasilje nije politika, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u povodu jučerašnjeg događaja ispred Narodne skupštine, kojeg je ocijenio kao "napad rulje na jednog poslanika", i dodao kako društvo to treba osuditi.

 "Nije stvar u političkim opredjeljenjima već što je to zapravo bila rulja, što je od 26 ljudi koji su bili s Boškom Obradovićem čak 13 osuđivano zbog različitih kaznenih djela, uključujući trgovinu drogom ili nasilničko ponašanje", rekao je u petak Vučić za Prvu televiziju.

 Predsjednik Srbije kaže da poštuje različita mišljenja, kao i da taj skup nije bio prijavljen, da su prekršene preporuke i mjere protiv širenja korone, ali da je suština u tome da je praktično rulja napala jednog poslanika Narodne skupštine.

 "To jednostavno nije politika, to nije Srbija kakvu želimo vidjeti u svijetu. Oni su jučerašnjim slikama nanijeli ogromnu štetu našoj zemlji", kazao je Vučić.

 Pritom je poručio kako će država pokazati da se neće uplašiti onih koji bi "fašističkim metodama, ne da preuzimaju vlast, nego da ruše državu".

 "Država je dovoljno jaka i znat će ih pobijediti na svaki način te istovremeno sačuvati demokratske vrijednosti i pravni poredak, ali nas neće odvojiti od ključnog zadatka - da ponovno nakon dva mjeseca zatvaranja zemlje, napravimo ekonomski bum i da budemo jedna od najuspješnijih zemalja", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić raspisala lokalne izbore za 2. lipnja

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu