Stranačke aktivnosti     | 10.05.2020. 15:26 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

KO SDA: Tužilaštvo mora istražiti kupovinu glasova u Skupštini Kantona Sarajevo i ucjene tokom izbora u sarajevskom SDP-u

Pozivamo Tužilštvo Kantona Sarajevo da istraži kupovinu glasova zastupnika u Skupštini KS te ucjene i druge nezakonite postupke prilikom izbora Damira Mašića za predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo, o kojima akteri i svjedoci javno svjedoče.

O tome je u svom šokantnom svjedočenju na sjednici Skupštine KS govorila i zastupnica Bilsena Šahman, a sve je u svom izvještaju potvrdio i član Predsjedništva SDP-a Irfan Čengić u dopisu Centrali ove partije. 

Tvrdnje Irfana Čengića da je pojedinim delegatima prijećeno da će ostati bez posla u javnom preduzeću Toplane ukoliko ne glasaju za Mašića nedvojbeno pokazuju kakvim se zloupotrebama služi rukovodstvo SDP-a. Samo ta potpisana izjava Irfana Čengića dovoljan je povod da Tužilaštvo po službenoj dužnosti pokrene istragu. 

Povoda je još mnogo, a između ostalog, i pomenuto svjedočenje zastupnica Bilsene Šahman na sjednici Skupštine KS, koje se odnosi na pokušaj rukovodstva SDP-a, uključujući i predsjednika Nermina Nikšića, da nezakonitom djelima obezbijede njen glas za tadašnju Vladu KS nudeći upravljanje cijelim zdravstvenim sektorom u KS.

Da je na takav način pokušao trgovati utjecajem potvrdio je javno i sam Nermin Nikšić, pa bi bilo nužno da, zajedno sa Damirom Mašićem, pred nadležnim tužiocem objasni sve detalje ove afere.

 

 

 

 

                                                                                                        

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana