Bosna i Hercegovina     | 11.05.2020. 12:14 |

Vlada HNŽ-a očekuje otvaranje ugostiteljskih objekata i vrtića u ovom tjednu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. svibnja (FENA) - Predstavnici Vlade i Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) su na sastanku u ponedjeljak u Mostaru zaključili kako nema razloga za daljnjim odgađanjem u popuštanju mjera zabrane rada vrtićima, ugostiteljskim objektima, autoškolama i sličnim djelatnostima kojima je u proteklom razdoblju zabranjen rad.

Na tom tragu, Koordinacijsko tijelo zatražilo je žurno očitovanje resornih ministarstva u županiji te od Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a izradu preciznih epidemioloških uputa za organiziranje rada svake od pobrojanih djelatnosti, priopćeno je iz Županijske vlade.

Realno očekivati da federalni i županijski stožeri tijekom ovog tjedna donesu zapovijedi o početku rada vrtića, autoškola i ugostiteljskih objekata, isključujući noćne klubove, zaključeno je na sastanku.

Također, zaključeno je kako će županijski Stožer civilne zaštite uputiti zahtjev Oružanim snagama BiH za dezinficiranjem općina i gradova u HNŽ-u, posebice Konjica, Jablanice, Mostara i Čitluka, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Vlada HNŽ-a dobila potporu u procesu osnivanja Ureda za razvojno planiranje i EU integracije

Očitovanje Vlade HNŽ-a na štrajk u prosvjeti, 35,2 posto proračuna ide na plaće u prosvjeti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo