Kultura     | 11.05.2020. 13:00 |

'Derviš i smrt' u petak na online repertoaru NPM-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. svibnja (FENA) - Predstava "Derviš i smrt" Meše Selimovića, u režiji Erola Kadića bit će prikazana na online repertoaru Narodnog pozorišta Mostar (NPM) u petak, 15. svibnja, s početkom u 20 sati.

Prema redatelju predstave "Derviš i smrt" Erolu Kadiću, gradeći glavni lik u romanu Derviš i smrt, Meša Selimović je čitatelju dao umjetničku viziju čovjeka, odnosno pojedinca u svijetu.

"Uspio nam je prikazati odnos pojedinca i vlasti, učvrstiti nas u uvjerenju kako je mnogo apsurdnog u svemu što nas određuje poput slučaja, straha, samoće, očaja, te slika koje su iznad naše moći. Zatim naša sputanost i ograničenost da ovladamo tim silama, stalno raspinjanje između onoga što činimo i što bismo željeli biti i na kraju, smrt", navodi Kadić.

U predstavi glume: Šerif Aljić, Saša Oručević, Emir Spahić, Emir Sejfić, Mirsad Elezi, Ajla Hamzić, Goran Lozo, Jasmin Krpo, Vedran Vilogorac, Bojan Beribaka i Amela Kreso.

Inače, predstava je premijerno izvedena 2007., obnovljena krajem 2015. godine, a link putem kojeg će se moći pristupiti gledanju predstave bit će objavljen na Facebook i Instagram profilu Narodnog pozorišta Mostar, kao i na službenoj internetskoj stranici, priopćeno je iz NPM-a.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Narodno pozorište Mostar odustalo od predstave "Oslobođeni Mostar"

Mostarski mališani kroz predstavu učili o važnosti zaštite okoliša

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom