Bosna i Hercegovina     | 11.05.2020. 14:54 |

U ZDK-u raspodijeljene hirurške maske koje je donirala Vlada Malezije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Kantonalni štab civilne zaštite (KŠCZ) Zeničko-dobojskog kantona na današnjoj sjednici raspodjelio je 160.000 hirurških zaštitnih maski koje je Federalni štab civilne zaštite dodijelio ovom kantonu iz donacije Vlade Malezije Bosni i Hercegovini.

Kako je istakao načelnik KŠCZ Džavid Aličić, raspodjelom su obuhvaćene sve zdravstvene ustanove na području ZDK, kao i sve kantonalne institucije i organi koji imaju potrebu za zaštitnim hirurškim maskama.

Prema ovoj odluci, Kantonalnoj bolnici Zenica bit će dodijeljeno 20.000 maski, Domu zdravlja Zenica 14.000, Općoj bolnici Tešanj 8.000, domovima zdravlja u Tešnju, Kaknju, Visokom i Zavidovićima po 7.000, Žepču 5.000, Maglaju i Brezi po 4.000, Olovu i Varešu po 3.000, Varešu, Usori i Doboj Jugu po 2.000, Zavodu za bolesti ovisnosti ZDK 3.000 i Zavodu za medicinu rada ZDK 2.000, a preostalih 60.000 maski će biti raspodijeljeno policiji, kantonalnim ministarstvima, inspekcijama i drugim organima ZDK.

KŠCZ je izdao preporuku Ministarstvu za obrazovanje nauku, kulturu i sport vezano za održavanje nastave i polaganje ispita za vozače motornih vozila, kao i preporuku Crvenom križu za održavanje nastave iz prve pomoći, saopćeno je iz Press službe ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta