Bosna i Hercegovina     | 12.05.2020. 11:55 |

Općina Centar Sarajevo - Usvojen rebalans budžeta u iznosu od 64 miliona KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Općinsko vijeće Centar Sarajevo jučer je na vanrednoj sjednici usvojilo je Izvještaj o izvršenju budžeta Općine Centar Sarajevo i periodični finansijski izvještaj za prošlu godinu.

Vijeće je usvojilo i Izvještaj o investiranju raspoloživih novčanih sredstava Općine Centar za 2019. godinu.

Na dnevnom redu sjednice našao se i Prijedlog izmjena i dopuna budžeta Općine Centar za 2020. godinu. U prijedlogu budžet ove lokalne zajednice iznosi 64.080.000 KM.

Prema riječima načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića pandemija koronavirusa je uveliko imala uticaj na visinu budžeta ove lokalne zajednice koji bi zasigurno bio i veći da se ne nalazimo u ovoj situaciji.

Također, Ajnadžić je najavio mogućnost novog rebalansa u narednih 60 do 90 dana.

- Pokušavamo na lokalnom nivou pomoći privrednim i pravnim licima kako bi se zaustavile negativne posljedice kada je u pitanju pandemija koronavirusa. Uvažavajući činjenicu da smo tokom pandemije imali kontraindikacije i da smo zabilježili minuse u određenim oblastima, rebalansom budžet podižemo za dva miliona, a da nije bilo pandemije on bi zasigurno iznosio i oko 75 miliona KM. Vlada FBiH je ograničila da namjenska sredstva mogu biti usmjeravana u skladu sa zakonskim rješenjima za zdravstvene, ekonomske i socijalne mjere i tako smo se prilikom izrade rebalansa i ponašali - naglasio je Ajnadžić.

Vijeće je usvojilo rebalans, a nakon toga i Prijedlog izmjena i dopuna Odluke o izvršavanju Budžeta Općine Centar Sarajevo za 2020. godinu.

Usvojeni su i Prijedlog Odluke o dopuni odluke o načinu i uslovima raspolaganja gradskim građevinskim zemljištem na lokalitetu pijace Ciglane, te Prijedlog Odluke o umanjenju naknade za zakup gradskog građevinskog zemljišta na lokalitetu pijace Ciglane, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo