Stranačke aktivnosti     | 12.05.2020. 12:47 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Danas, 12. maja 2020. godine, na Svjetski dan medicinskih sestara, Nezavisni blok upućuje iskrene riječi zahvalnosti svim medicinskim sestrama u Bosni i Hercegovini ali i u cijelom svijetu, pogotovo u ovom vremenu krize urokovane pandemijom virusa COVID-19.

Želimo istaći kako njihovo zalaganje i bespoštedna borba za život i bolje zdravlje svakog pacijenta, nema cijenu i da je sestrinstvo način života a ne profesija jer počiva na najvrijednijim humanim principima.

Pozivamo sve da položaj medicinskih sestara i medicinskih radnika u Bosni i Hercegovini podignemo na onu razinu koju zaslužuju, da zaštitimo i unaprijedimo njihov status, uslove rada i egzistenciju.

Podsjetimo da svake godine medicinske sestre cijelog svijeta obilježavaju 12. maj, u spomen na Florence Nightingale, začetnicu modernog sestrinstva, koja je u 19. stoljeću inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnih, te davne 1860. godine u Londonu otvorila prvu školu za medicinske sestre. 

Čestitamo 12. maj, Svjetski dan medicinskih sestara.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta