Ekonomija     | 12.05.2020. 12:56 |

Počela izgradnja graničnog prijelaza Svilaj

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 12. maja (FENA) – Uprkos brojnim ograničenjima uzrokovanim virusom korona, Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) u Bosni i Hercegovini osigurala je nesmetan početak radova na izgradnji graničnog prijelaza Svilaj.

Radi se o izuzetno važnom graničnom prijelazu koji se nalazi na sjeveru Bosne i Hercegovine na koridoru Vc. Rok za završetak radova je 300 kalendarskih dana, podsjeća se u saopćenju iz UIOBiH.

Radove na terenu izvodi konzorcijum firmi "Niskogradnja“ d.o.o. Laktaši, "Alfa term“ d.o.o. Mostar i "Tehton“ d.o.o. Banja Luka.

Vrijednost ugovorenih radova je 18.713.999,35 KM, sa PDV-om.

Kompleks novog graničnog prijelaza Svilaj planiran je na površini od 103.000 m2.

Na novom graničnom prijelazu će biti posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, postojat će četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz zemlje.

U sklopu novog graničnog prijelaza bit će sagrađeni objekti za smještaj službenika UIO, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, te objekat za smještaj špeditera i banke.

Prijelaz će imati i zaseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu, napominju u saopćenju iz UIOBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'