Ekonomija     | 12.05.2020. 13:13 |

Odluka o prekategorizaciji lokalnih u regionalne ceste na području TK

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, donijela Odluku o prekategorizaciji lokalnih u regionalne ceste na području Tuzlanskog kantona.

To su lokalne ceste Brnjik - Vražići - Humka - Zovik (granica entiteta) u ukupnoj dužini od 5,4 kilometara koja se kategoriše u regionalnu cestu sa oznakom R-459b, Kalesija - Međeđa - Sapna u ukupnoj dužini od 13,9 kilometara koja postaje regionalna cesta sa oznakom R-456a, lokalna cesta Priboj-Teočak (granica entiteta) u ukupnoj dužini od 9 kilometara koja se kategoriše u regionalnu cestu sa oznakom R-456b, Klokotnica - Lukavica - Kapetani u dužini od 9,27 kilometara koja se kategoriše u regionalnu cestu R-465b i lokalna vesta R-469 - JP Medunarodni aerodrom Tuzla u ukupnoj dužini od 0,8 kilometara koja se kategoriše se u regionalnu cestu sa oznakom R-469a.

Danas je donesena i Odluka po kojoj je regionalna cesta R-417 Karlov han - Kazaginac, dužine 14 km, prekategorisana u magistralnu cestu sa oznakom M-16.5, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta