Bosna i Hercegovina     | 12.05.2020. 14:02 |

Turković: Medicinske sestre i tehničari prva crta odbrane od virusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  Bisera Turković uputila je čestitku svim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima u povodu 12. maja, Svjetskog dana medicinara.

U čestitki je posebno zahvalila na njihovom nesebičnom radu i doprinosu tokom pandemije Covid -19.

- Plemenito zvanje medicinskih sestara i medicinskih tehničara svoju ulogu i značaj posebno je pokazalo u ovo doba kada se naša država i cijeli svijet suočavaju s teškim izazovom u vidu pandemije virusa Covid-19. U proteklih nekoliko mjeseci medicinske sestre i tehničari stavili su svoje živote na raspolaganje svima nama kako bi porazili ovu prijetnju. Medicinske sestre i medicinski tehničari su važni koliko i liječnici, oni su prva crta obrane od virusa, prvi kontakt sa oboljelim pacijentima - navela je Turković.

Ističe kako se, u isto vrijeme pored brige o pacijentima, medicinsko osoblje suočava sa brojnim izazovima u vidu brzih izmjena protokola liječenja i otežanim uvjetima rada, istovremeno brinući i za vlastito i zdravlje svojih najbližih.

-Ovaj je dan posvećen svim medicinskim sestrama i tehničarima i njihovim uslugama i doprinosu društvu i ja vam od srca čestitam i zahvaljujem - kaže se u čestitki ministrice Turković, saopćeno je iz MVPBiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu