Bosna i Hercegovina     | 12.05.2020. 14:53 |

Vicepostulatura Široki Brijeg: Prestanite nasrtati na misu za žrtve Križnog puta

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 12. svibnja (FENA) - Iz Vicepostulature Postupak mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće" pozvali su sve one koji ovih dana, kako navode, totalitarnom sviješću, iz raznih ishodišta, nasrću na misu zadušnicu u sarajevskoj katedrali za žrtve Križnog puta i druge žrtve iz tih vremena te na samog kardinala Vinka Puljića kao predvoditelja misnog slavlja, da s tim prestanu.

"Budite dio demokratskog svijeta, a ne dio totalitarnih poredaka i totalitarne svijesti kakve nalazimo u Sjevernoj Koreji, Kini, Novom svjetskom poretku. Samo će nas istina osloboditi i pomoći nam živjeti u miru sa svima, bez obzira na vjeru, rasu, spol. A misa i molitva općenito uvijek je bila i bit će put prema toj istini", poručili su iz Vicepostupostulature.

U priopćenju Vicepostulatore navode kako su u Drugom svjetskom ratu i poraću partizani i jugokomunisti ubili više od 500 pripadnika crkvene hijerarhije, među njima i 66 hercegovačkih franjevaca, napominjući kako nije čudno da Katolička crkva i hrvatski puk neprestano mole za njih.

Ubojstva civila, među kojima žena i djece, te vojnika su, dodaju, nažalost još uvijek brojčano prilično nepoznata, a po ozbiljnim povjesničarima radi se o stotinama tisuća. Samo iz Hercegovine ubijeno ih je oko 20.000 ili svaki 10.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Širokom Brijegu obilježena 79. godišnjica komunističkog zločina nad hercegovačkim franjevcima

Dodijeljene nagrade na Natječaju Stopama pobijenih, za uzrast djece

Promocija domoljubno-duhovnog albuma 'Pjesme o ljubavi' Lucije Zovko

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo