Bosna i Hercegovina     | 12.05.2020. 15:54 |

Osumnjičeni otkriven i uhapšen odmah nakon izvršenja razbojništva

FENA Saopćenje

ZENICA, 12. maja (FENA) - Osoba inicijala O. J. (1988.), osumnjičena za razbojništvo, uhapšena je danas u Zenici neposredno nakon izvršenja krivičnog djela.

Naime, dežurna služba Policijske stanice Crkvice u Zenici je danas u 10.30 sati obaviještena da je ulici Ćire Truhelke, u poštanskoj jedinici Javnog preduzeća "BH Pošta" d.o.o. Sarajevo, nepoznata osoba, uz prijetnju hladnim oružjem-nožem, otuđila određeni iznos novca.

Izvršilac razbojništva se po izlasku iz prostorija Pošte udaljio u nepoznatom pravcu, a o svemu je odmah upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), koji je zajedno sa uviđajnom ekipom Odsjeka kriminalističke policije Prve policijske uprave izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama.

Na rasvjetljavanju izvršenog razbojništva i otkrivanju njegovog izvršioca angažovane su sve raspoložive policijske snage, a kao rezultat brze i koordinirane akcije policije, u 11.15 sati, u ulici Margita, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su locirali i lišili slobode O.J. (1988.) iz Zenice, zbog sumnje da je počinio spomenuto razbojništvo.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja o kretanju osumnjičenog, te su u spomenutoj ulici, u kontejneru za otpad, pronašli odjeću i obuću koju je izvršilac odbacio prilikom bjekstva i koju je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

Nakon lišenja slobode O.J. je zadržan u prostorijama Prve policijske uprave u Zenici, te su prilikom kriminalističke obrade kod osumnjičenog pronađena četiri sadržaja praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, a koja je oduzeta i koja će biti predmet potrebnih vještačenja.

Aktivnosti na dokumentovanju tog krivičnog djela se nastavljaju, a nakon poduzimanja svih potrebnih mjera i radnji, te prikupljenih dokaza i obavještenja, O.J. će biti predan Kantonalnom tužilaštvu ZDK na nadležnost i daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela - razbojništvo i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Italijanska policija uhapsila Tadžikistanca zbog povezanosti s terorizmom

Jedna osoba uhapšena zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Turković oglašen krivim za razbojništvo i osuđen na pet godina zatvora

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije