Regija     | 13.05.2020. 12:18 |

U Sloveniji dvije nove zaraze i još jedna smrt od koronavirusa

FENA Agencije

LJUBLJANA, 13. svibnja (FENA) - U Sloveniji su u zadnja 24 sata uz provedenih 1147 testova potvrđene dvije nove zaraze koronavirusom, pa se ukupan broj zaraženih od početka epidemije povećao na 1463, objavila je u srijedu slovenska vlada.

 Još jedan oboljeli od covida-19 je umro, pa je ukupan broj preminulih među zaraženima porastao na 103.

 Trenutno je u bolnicama u Sloveniji 38 hospitaliziranih, od čega devetoro na odjelima intenzivne njege, a još jedan pacijent otpušten je iz bolnice, pa se tako ukupan broj onih koji su s liječenja u bolnicama nakon oporavka poslani kućama povećao na  260, prenosi Hina.

 Kako je na konferenciji za novinare, komentirajući najnovije podatke, istaknuo vladin glasnogovornik Jelko Kacin, epidemiološka situacija i dalje se poboljšava, po prvi put je broj hospitaliziranih bolesnika od Covida-19 smanjen na manje od 40, a mjere popuštanja se zahvaljujući uspješnom obuzdavanju epidemije nastavljaju.

 Rad su ovog tjedna obnovile s posebnim mjerama zaštite osoblja i pacijenata stomatološke ordinacije, nakon što su protekla dva mjeseca djelovale samo regionalne dežurne, i to samo za nužne zahvate. U tom je razdoblju u dežurnim stomatološkim ambulantama primljeno i obrađeno više od 11 tisuća pacijenata, od toga 81 "sumnjivih" slučajeva na covid-19, ali se tom prilikom nije zarazio nijedan stomatolog niti asistent.

 Za početak idućeg tjedna najavljeno je i otvaranje nižih razreda u osnovnim školama, ali uz posebne epidemiološke uvjete i uz rad u manjim skupinama, a nastavlja se i otvaranje putničkog prometa, započeto ovoga tjedna.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta