Bosna i Hercegovina     | 13.05.2020. 13:56 |

Salkić: Zahvalnost humanitarcima iz Bihaća koji 12 godina pomažu Podrinje

FENA Saopćenje

BRATUNAC, 13. maja (FENA) – Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić danas je u Bratuncu primio humanitarce iz Bihaća, koji već 12 godina pomažu povratnike u Podrinje.

Okupljeni oko Planinarskog društva "Horizont“ iz Bihaća, na čijem čelu se nalazi Elvir Muslić, humanitarci su i ove godine nastavili tradicionalnu akciju, u okviru koje se dostavlja pomoć najugroženijim povratnicima u Srebrenici, Bratuncu i Zvorniku.

Akcija se realizuje s Medžlisom Islamske zajednice Bihać i Udruženjem pomozi.ba, a tokom ovih dana bit će podijeljeno ukupno 200 higijenskih i prehrambenih paketa ugroženim građanima, saopćeno je iz Salkićevog kabineta.

-Želim da se najiskrenije zahvalim humanitarcima iz Bihaća, koji neumorno već 12 godina, posjećuju ove krajeve i pomažu naše ljude. Oni zaslužuju naše doboko poštovanje i zahvalnost, posebno zbog činjenice da su i ove godine, uprkos pandemiji i teškoj situaciji, obezbijedili ovu pomoć i dostavili je u podrinjske općine – istakao je Salkić.

Krajina je, navodi, uvijek imala poseban odnos prema Srebrenici i Podrinju.

-To ovi ljudi ovdje dobro znaju, poštuju i cijene. Ova akcija, uz humanitarni karakter, ima puno veći značaj za ljude koji žive ovdje, jer se na ovakav način stvaraju čvrste veze među našim ljudima koji žive na granicama domovine.

Zbog svega, iskreno se nadam da će ovi humanitarci nastaviti u budućnosti da realizuju ovako značajne projekte, koji će davati i materijalnu i moralnu podršku najugroženijim kategorijama u našoj zemlji, kazao je nakon sastanka potpredsjednik Salkić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dizdar i Duraković posjetili povrijeđenog mladića u Bratuncu

Višković: Čuo sam za nemio događaj u Bratuncu, tražit ćemo maksimalnu odgovornost za počinioce

Na području Bratunca ekshumacija i potraga za posmrtnim ostacima nestalih osoba

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo