Magazin     | 13.05.2020. 14:10 |

Hrvatski kuharski dvojac planira postaviti rekord u timskom kuhanju

FENA Agencije

ZAGREB, 13. svibnja (FENA) - Zagrebački kuhari Željko Ivnik i Vedran Habel u petak će, iz humanitarnih razloga, krenuti u postavljanje Guinnessova rekorda u timskom kuhanju tako što će neprekidno kuhati 60 sati, priopćila je Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO).

 Planiraju neprekidno kuhati od petka ujutro do nedjelje navečer u ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije The CookBook na zagrebačkom Jarunu, a sve će se moći izravno pratiti putem interneta.

 Na postavljanje rekorda kuhari su se odlučili iz humanitarnih razloga pa će se tijekom obaranja rekorda prikupljati sredstva za UNUO kako bi se osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te djeci i mladima u nepovoljnom položaju omogućilo pohađanje edukativnih radionica u centru The CookBook.

 Razne vještine koje tamo stječu olakšavaju im zapošljavanje u ugostiteljstvu te aktivno uključivanje u život zajednice, priopćila je udruga.

 Guinnessu će se nakon postavljanja rekorda kao dokaz poslati snimka kuhanja s popratnom dokumentacijom koja uključuje potpisne liste čuvara koji se izmjenjuju svaka četiri sata.

 Cijeli projekt vođen je motom: "Kuha se nešto spektakularno! Podrži i začini izazov", prenosi Hina. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Izbori u Hrvatskoj: Na Veliki petak u ponoć istječe rok za kandidature

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!