Bosna i Hercegovina     | 13.05.2020. 14:45 |

Zakazane vanredna i redovna sjednica Skupštine BPK-a Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 13. maja (FENA) – Kolegij Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde zakazao je vanrednu i redovnu sjednicu kantonalnog parlamenta.

Na dnevnom redu šeste vanredne sjednice koja će biti održana 19. maja naći će se Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih posljedica uzrokovanih stanjem nesreće na području BPK-a koji bi se trebao razmatrati po hitnom postupku te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Budžeta BPK Goražde za 2020. godinu.

Predviđeno je razmatranje i davanje mišljenja na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom, Nacrt zakona o podršci porodica sa djecom u FBiH te Nacrt zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca.

Na 11. redovnoj sjednici Skupštine zakazanoj za 28. maj, između ostalog, planirano je razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta BPK Goražde za prošlu godinu, Izvještaja o utrošku tekuće budžetske rezerve za isti period te razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u BPK Goražde i finansiranju BPK Goražde, koji bi se trebao razmatrati po skraćenom postupku.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Skupština BPK Goražde zasjeda 29.aprila

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije