Sport     | 13.05.2020. 16:01 |

Osigurana sredstva za završetak gradnje atletske staze na stadionu „Hakija Mršo“

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić posjetio je Općinu Vogošća gdje je s načelnikom Edinom Smajićem razgovarao o započetim, kao i planiranim projektima u oblasti kulture i sporta na području ove općine.

Teme razgovora bile su izgradnja atletske staze na stadionu "Hakija Mršo", izgradnja tribina u Sportskoj dvorani "Amel Bečković", nadziđivanje upravne zgrade JU KSC Vogošća "Jasmin Isanović Žuti", otvaranje bazena u WOG centru, kao i druge aktuelne teme, saopštila je Služba za potokol i press Kantona Sarajevo.

Ministar Alikadić najavio je da će Ministarstvo kulture i sporta u toku godine finansijski podržati gradnju atletske staze na stadionu "Hakija Mršo" kako bi se projekt priveo kraju. Također je istakao kako je u interesu da se što prije stavi u funkciju bazen u WOG centru.

Ministar Alikadić istakao je kako je intencija ovog Ministarstva da kulturni sadržaji budu zastupljeni na području cijelog Kantona Sarajevo, što podrazumijeva i gostovanje sarajevskih pozorišta u ovoj i drugim općinama.

Načelnik Smajić zahvalio je ministru Alikadiću na spremnosti Ministarstva da podrži značajne projekte u ovoj lokalnoj zajednici, kao što je izgradnja atletske staze. Izrazio je uvjerenje kako je u ovom trenutku i stavljanje bazena u funkciju realna mogućnost, te je ta dva projekta naveo kao prioritetne.

Naglasio je, međutim, kako i za ostale navedene projekte Općina očekuje podršku u narednom periodu, ističući kako uvažava činjenicu da je trenutno u fokusu ublažavanje posljedica pandemije, ali da se ne smije se odustati ni od infrastukturnih projekata, navodi se u saopštenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općina Vogošća podržala projekt "Stazom sjećanja"

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Objavljen poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih i istraživačko razvojnih projekata u KS

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo