Magazin     | 14.05.2020. 12:30 |

Pionirska dolina i zoo vrt od sutra počinje s radom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Pionirska dolina i zoo vrt sutra počinje s radom nakon dvomjesečnog prekida rada zbog pandemije koronavirusa.

Radit će svaki dan od 8 do 20 sati. Posjetioci će na raspolaganju imati sve sadržaje koje nudi taj rekreativno zabavni centar, ali se moraju strogo pridržavati propisanih mjera zaštite od koronavirusa.

Obavezni su nositi zaštitne maske, upotrebljavati dezo barijeru na ulazu za obuću i dječija kolica, držati socijalnu distancu i ne dolaziti u grupama većim od pet članova, te izbjegavati veća okupljanja u samom prostoru.

Na ulasku u prostor Pionirske doline uskoro će biti postavljen i tunel za dezinfekciju svih koji ulaze u prostor.

Pionirska dolina početkom sedmice u potpunosti je i dezinfikovana, a osim dječijih igrališta, staza za šetnju, mostova dezinfikovane su i sve nastambe i njihovi otvoreni dijelovi.

- Dvomjesečna pauza u Pionirskoj dolini vrijeme je kada su u zoološkom vrtu rođeni mnogi mladunci, urađena su dva vještačka jezera, izgrađeni novi cvjetni dekori, urađena zaštitna ograda uz obalu Koševskog potoka, a iduće sedmice i cvjetne gredice uz staze za šetnju dobit će novo sezonsko cvijeće - saopćeno je iz KJKP Park.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Pionirska dolina i zoo vrt sigurno trasira svoj put u punopravno članstvo EAZA-e

Ljetna sezona u Pionirskoj dolini od 1. aprila

U Pionirskoj dolini od danas novo radno vrijeme

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom