Bosna i Hercegovina     | 14.05.2020. 13:00 |

Hemofarm donirao Općoj bolnici dva monitora za praćenje vitalnih funkcija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Menadžerica medicinskog tima u Hemofarmu Lejla Osmanović i saradnica za pristup tržištu u toj kompaniji Hana Bejtović uručile su direktoru Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' Zlatku Kraviću donaciju, koja se sastoji od dva monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata-Vista 120, njemačkog proizvođača Draeger.

Direktor Kravić zahvalan je kompaniji Hemofarm za vrijednu donaciju. Kaže da se radi o najsavremenijim monitorima koji u realnom vremenu pokazuju tjelesnu temperaturu, pritisak, puls i saturaciju kiseonika, a imaju priključak i za EKG.

- Monitore možemo koristiti i kad prođe pandemija, svakako će olakšati rad medicinskom osoblju u zbrinjavanju najugroženijih pacijenata. Medicinsku opremu je sad teško nabaviti, uz to je i skupa. Zbog toga zahvaljujemo Hemofarmu, regionalnom farmaceutskom lideru ali i društveno odgovornoj kompaniji, što pomaže naš zdravstveni sistem - kazao je direktor Kravić.

Kako je kazala menadžerica medicinskog tima kompanije Hemofarm Lejla Osmanović, tokom ovog izazovnog perioda, njihov primarni zadatak bio je osigurati uslove za nesmetanu proizvodnju i dovoljno lijekova za stanovništvo.

- Uspjeli smo u tome. Osim toga, željeli smo pomoći zajednici i zdravstvenim ustanovama. To smo kontinuirano i radili - kazala je.

Napomenula je da je ta kompanija osigurala ukupno 30 monitora za praćenje vitalnih funkcija, po 15 za oba bh. entiteta i da će svi biti isporučeni zdravstvenim ustanovama do kraja ove sedmice. Naglasila je da je to čin podrške prijateljstva pouzdanog partnera kakav je Hemofarm.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Oko 80 posto akutnih infekcija sinusa uzrokovano virusima

Oko 80 posto akutnih infekcija sinusa uzrokovano virusima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom