Bosna i Hercegovina     | 14.05.2020. 13:41 |

Na području regije Birač pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 14. maja (FENA) - Na području Srebrenice i Bratunca od 13. do 24. maja vršit će se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju uz pomoć neobilježenih policijskih vozila, u koje je ugrađen sistem radarske kamere koji se koristi za mjerenje brzine kretanja vozila, a u cilju bezbjednijeg saobraćaja - potvrđeno je iz PU Zvornik. 

Portparol PU Zvornik Miljan Bobar pojašnjava da ova vozila rade na više načina, u stanju mirovanja i u pokretu. U stanju mirovanja mogu da mjere brzinu kretanja vozila u odlasku i dolasku, a nakon toga se obrađuju podaci i šalju na adresu vozača ako su prekršili dozvoljenu brzinu.

Mogu da rade u pokretu i mjere brzinu svih vozila u odlasku i dolasku, a naknadno se obrađuju podaci i šalju na adrese nesavjesnih vozača. Treći način rada je u pokretu kao presretači uz direktnu kontrolu policijskih službenika i tada na licu mjesta sankcionišu vozača.

-Ova vozila imaju i video zapise koji mogu kontrolisati i druge prekršaje poput nepropisnog i nepravilnog preticanja vozila. Bitno je napomenuti da ovaj vid kontrole podrazumijeva i posjedovanje memorije na koju policijski službenik ne može da utiče i čime se eleminiše mogućnost korpucije – istakao je Bobar.

Iz PU Zvornik apeluju na vozače da poštuju saobraćajne propise, a naročito ona koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu