Ekonomija     | 14.05.2020. 14:25 |

Zenica - Autobusi Babić Biss-toursa najavili sutrašnji početak javnog prijevoza

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 14. maja (FENA) – Današnjim defileom gradskim ulicama autobusa kompanije Babić Biss-tours Zenica, najavljen je sutrašnji početak odvijanja javnog linijskog prijevoza putnika i na području grada Zenica.

Odlukom Gradske uprave Zenica, od polovine januara ove godine, privremeno je gradski prijevoz dodijeljen kompanijama Babić Biss-tours iz Zenice i Prevoz putnika Zavidovići pa će ove dvije kompanije i u narednom periodu obavljati usluge javnog prijevoza u tom gradu.

-Današnju vožnju možemo nazvati svečanim defileom i pokretanjem autobusa iz naše garaže, jedna probna vožnja pred sutrašnji početak odvijanja javnog gradskog saobraćaja - kazala je u izjavi za Fenu portparol kompanije Babić Biss-tours Aldijana Salić.

Ona ističe kako su građani bili pozitivno iznenađeni kada su na ulicama vidjeli kolonu njihovih autobusa. Osim devet gradskih linija, koje su prije proglašenja pandemije Covid-19 bile u odgovornosti te kompanije, portparol Salić najavljuje da od sutra počinju održavati i svoju jedinu međugradsku liniju Sarajevo-Banja Luka- Prijedor.

-Naravno, morat će se primjenjivati posebne mjere zdravstvenih ustanova. Obavezno je nositi maske prilikom ulaska i u toku vožnje u autobusima.

Mora se održavati fizička distanca od jedan metar, mora se sjediti na tačno označenim mjestima u autobusima, aveć je to naše osoblje pripremilo i posebnim trakama označili su sjedišta koja nisu dozvoljena za sjedenje. To znači da će svaki putnik imati po dva sjedišta - najavljuje Salić.

Za putnike koji ne budu imali sjedeća mjesta, napominje  Salić, označili su mjesta na kojima mogu stajati, ali će stajanje biti dozvoljeno samo na tačno označenim mjestima.

-Neće biti velike gužve u autobusima, ali, s druge strane, to nama predstavlja problem po pitanju isplativosti linija. Nadam se da ćemo se u kompletnoj situaciji snaći i putnici i mi te da ćemo svi biti zadovoljni, kada je u pitanju javni gradski prijevoz u Zenici- ističe Salić inapominje da su cijene prijevoza ostale nepromijenjene. 

Putnici će već za mjesec maj moći ponovo kupiti i mjesečnu kartu, odnosno „pola mjesečne karte“. Zbog blokade Autobuske stanice Zenica od radnika JKP Zenicatrans-prevoz putnika, ova dva prijevoznika do daljnjeg ne mogu primati putnike na glavnoj stanici. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije