Bosna i Hercegovina     | 14.05.2020. 14:44 |

Đaci u ZDK-u završavaju nastavu online

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 14. maja (FENA) – Krizni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona donio je naredbu kojom se odobrava rad vrtića u tom kantonu - kazao je novinarima komandant tog štaba i ministar u Vladi ZDK Arnel Isak.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta te Ministarstvo zdravstva tog kantona, u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, navodi Isak, dobili su zadatak da se osiguraju svi potrebni uslovi "za što bezbjedniji povratak mališana" u predškolske ustanove.

-Naredba će se početi primjenjivati tek kada Federalna uprava civilne zaštite poništi Odluku o zabrani kretanja mlađih osoba od 18 godina. Ona, zvanično, još nije poništena tako da smo morali staviti da će naša odluka važiti od dana poništenja te odluke - ističe ministar Isak.

On napominje da je Federalni krizni štab civilne zaštite instanca iznad kriznog štaba kojim on rukovodi te da u tom smislu moraju poštovati odluke viših organa.

Nastava u osnovnim i srednjim školama, ističe Isak, bit će okončana online. Univerzitetu Zenica dozvoljeno da organizira nastupajuće ljetne ispitne rokove na fakultetima.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'