Ekonomija     | 14.05.2020. 18:19 |

Grad Ljubuški isplatio drugu tranšu pomoći za gospodarstvo

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 14. svibnja (FENA) –  Grad Ljubuški u četvrtak je uplatio drugu tranšu pomoći gospodarstvenicima u iznosu od 94.600 maraka na osnovu raspisanih javnih poziva, što s prošli tjedan isplaćenih 106.070 maraka iznosi preko 200.000 maraka.

Riječ je o javnim pozivima koje je raspisao gradonačelnik Nevenko Barbarić sukladno odluci Gradskog vijeća Ljubuški od 21. travnja o mjerama pomoći gospodarstvu zbog ublažavanja posljedica pandemije uzrokovane koronavirusom, priopćeno je iz Gradske uprave Ljubuški.

Također, sukladno Odluci Gradskog vijeća Ljubuški, nadležna Gradska služba oslobodila je sve pravne i fizičke osobe, kojima je mjerama Stožera Civilne zaštite onemogućen rad, plaćanja komunalne naknade za period od 6 mjeseci ove godine, što predstavlja pomoć pogođenima u iznosu od dodatnih 100.000 maraka.

 "Kroz ove mjere pomoći Gradska uprava šalje poruku poslodavcima i zaposlenicima da želi pomoći gospodarstvu u umanjenju negativnih ekonomskih trendova kako bi se u konačnici očuvala radna mjesta" poručili su iz Gradske uprave Ljubuški.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Panel o jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo