Bosna i Hercegovina     | 15.05.2020. 14:04 |

ZDK - Dvije stotine policijskih službenika dobrovoljno daruje krv

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15.maja (FENA) - Povodom 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, dvije stotine policijskih službenika učestvuje u akciji dobrovoljnog darivanja krvi za potrebe pacijenata Kantonalne bolnice Zenica.

Cilj ove akcije je prvenstveno doprinos u opskrbljivanju zaliha bolnice, a policijski službenici ovog ministarstva su u više navrata, na ovaj način, pokazali humanost i ukazali na činjenicu da je pomoć u spašavanju ljudskih života glavno i najvažnije opredjeljenje svih pripadnika policije i policijskih službenika, koji obavljajući složene policijske poslove često rizikuju i sopstveni život.

-Pored naših primarnih zadataka i ovo je jedan od načina na koji želimo poslati poruku građanima da smo u svim okolnostima uz njih. Neka ovo bude naš poklon i pacijentima bolnice, kojima je krv najpotrebnija i smatramo da je u ovoj teškoj situaciji za sve nas ova akcija najbolja svečanost u povodu obilježavanja našeg dana, prvenstveno zbog njenog humanitarnog karaktera - kazao je policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut, saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Mostarska policija oglasila se o napadu na novinara

S električnog stupa u Stocu pao i poginuo radnik

Hrvatska: Ukrajinac (22) osumnjičen za ubojstvo sunarodnjaka u Slavonskom Brodu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel