Bosna i Hercegovina     | 15.05.2020. 15:24 |

Obilježavanje Dana porodice u BPK putem društvenih mreža

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15. maja (FENA) - Porodično savjetovalište Centra za socijalni rad Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u saradnji sa partnerima nizom sadržaja večeras će početi obilježavanje 15. maja - Međunarodnog dana porodice.

Za razliku od prethodnih godina i aktivnosti na otvorenom, ovaj put obilježavanje Dana porodice obavit će putem društvenih mreža.

- Zbog situacije usljed koronavirusa nismo željeli odustati od obilježavanja ovog datuma i to činimo u saradnji sa organizacijom World Wision BiH, projektom jačanja porodice SOS Dječijih sela BiH kao i sa udruženjem Seka i Sunčanim razredom Slavka Klisure te našim volonterima – pojašnjava stručna saradnica za savjetodavno-terapeutski rad Selma Kudin.

Naglašava da se na ovaj način nastoji ukazati na značaj porodice kao i na činjenicu da je svaka porodica posebna i jedinstvena, ali im je zajednička uzajamna briga i ljubav za sve njene članove.

- Večeras ćemo organizirat online radionicu "Snaga porodice" na kojoj će gost biti ministar za obrazovanje BPK Arman Bešlija, a učestvovat će djeca, mladi i njihovi roditelji sa kojima ćemo razgovarati na koji način su prevazišli ovu situaciju pandemije. Djeca i roditelji će biti pozvani da pišu literarne i likovne radove o temi porodica koji će biti naknadno objavljeni. Biće pozvani i na Tik tok izazov, ples protiv pandemije korona virusa koji je postao hit na društvenim mrežama – precizirala je Kudin.

Naglasila je da je Međunarodni dan porodice prilika da se, glasnije nego inače, stavi fokus na njen značaj. U porodičnom savjetovalištu posebno ističu djecu, mlade i volontere, zbog načina na koji su podnijeli i pridonijeli da se prevaziđu sve nedaće izazvane koronavirusom.

- Trebamo čuvati porodicu i sve njene članove jer i sve ove nevolje koje su nas zadesile, jedino smo se mogli osloniti na porodicu – istakla je Kudin.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'