Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 15.05.2020. 15:51 |

Novi slučaj infekcije koronavirusom u Tuzlanskom kantonu

FENA

TUZLA, 15. maja (FENA) – Drugi slučaj infekcije koronavirusom u posljednjih pet dana zabilježen je u Tuzlanskom kantonu.

Nakon 30 dana bez ijednog zaraženog, dva kasnija testa bila su pozitivna kod osoba iz Gradačca (10. maja) i Živinica (14. maja).

U protekla 24 sata testirano je 326 osoba, a pozitivan na koronavirus bio je upravo mještanin Živinica koji se vratio iz Njemačke, a boravio je na Odjelu endokrinologije UKC Tuzla.

- Imamo jedan suspektan slučaj, čekamo dodatne analize, budući da su rezultati testiranja bili nejasni. S obzirom na to da još uvijek radimo pod uslovima Covida, osoba je bila izdvojena u zasebnoj sobi, nakon toga je transportovana na Kliniku za zarazne bolesti UKC Tuzla – izjavila je za Fenu predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK Dajana Čolić.

Nakon dodatnih analiza potvrđeno je da je osoba iz Živinica pozitivna, tako da se trenutno u TK od virusa korona liječe dva oboljela.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel