Bosna i Hercegovina     | 15.05.2020. 17:43 |

Obilježena 28. obljetnica osnutka 106. brigade HVO-a Orašje

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 15.svibnja (FENA) – U sklopu obilježavanja 28. obljetnice osnutka 106. brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Orašje, u petak su položeni vijenci ispred spomen obilježja u "Polju" u Vidovicama, a potom i u Orašju, gdje održana i sveta misa.

U izaslanstvima koja su položila vijence, uz ostale, bili su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, zapovjednici brigada, predstavnici zakonodavne i izvršne županijske i općinske vlasti, među kojima i predsjednici Skupštine i Vlade Posavske županije  Blaž Župarić i Đuro Topić.

Županijski ministar branitelja Marijan Kopić kazao je kako su obilježavanje prilagodili situaciji nastaloj oko pandemije te naglasio kako ne postoji ništa što bi branitelje spriječilo da se prisjete početaka Domovinskog rata, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

- Ne postoje okolnosti koje bi nas branitelje spriječile da se prisjetimo početaka Domovinskog rata i aktivnosti oko organizacije oraškog bojišta. Prije svega što je taj dan ujedno i komemoracija na sve žrtve srpske agresije na ovome području. Zadužbina naših poginulih branitelja, kao i svih branitelja uopće obvezuje nas da iskazujemo poseban pijetet prema Domovinskom ratu kao temelju opstojnosti Hrvata na ovom području- kazao je ministar.

Govoreći o poginulim braniteljima, naglasio je kako su "životi vitezova HVO-a i dijelovi njihovih tijela ugrađeni u temelje naše slobode".

- Danas sa velikim ponosom možemo reći da njihova žrtva nije bila uzaludna, jer žive u nama, u svakom mirnom i spokojnom danu našeg herojski obranjenog prostora - poručio je ministar Kopić.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

U Orašju obilježena obljetnica utemeljenja HVO-a

U Širokom Brijegu obilježena 32. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana