Magazin     | 18.05.2020. 09:15 |

Čvrsnica ultra trail – četvrto kaubojsko izdanje utrke

FENA Nada Landeka

BLIDINJE, 18. svibnja (FENA) - "Čvrsnica Ultra Trail" naziv je četvrtog izdanja planinske utrke koja sve zaljubljenike u planinarenje vodi na Čvrsnicu i Vran, planine u Hercegovini koje su prožete poviješću uklesanoj kako prirodom tako i ljudskom rukom, a koja će biti održana 29. kolovoza.

Riječ je o utrci koja će proći pored prirodnog fenomena Hajdučkih vrata na planini Čvrsnici, ali i nekropole stećaka u podnožju planine Vran.

Čvrsnica ultra trail je utrka koju zajednički organiziraju planinarsko društvo HPD Prenj 1933. iz Mostara i Udruga "Visit Blidinje" iz Posušja.

Voditelj projekta uime planinarskog društva HPD Prenj 1933. iz Mostara Ivan Leženić kazao je za Fenu kako će na spomenutoj utrci natjecatelji moći sudjelovati u jednoj od četiri dionice.

- Ove godine natjecatelji mogu sudjelovati u jednoj od četiri dionice, i to na Green trail, zvanoj The Spaghetti od 10 kilometara, utrka koja radi omaž na talijanske špageti western filmove, kao i na Yellow trail od 25 kilometara. Tu je i Blue trail - staza duga 35 kilometara namijenjena za potpuni ulazak u svijet traila te za najokorjelije trail kauboje najteža staza Red trail, zvana the Ugly, sa svojih 50 kilometara i 2850 metara elevacije- pojašnjava Leženić.

Dodao je kako je riječ o kružnim stazama te da je start i cilj kod restorana "Staza" na skijališnoj stazi.

Preuzimanje startnih brojeva vršit će se u restoranu "Staza" dan uoči utrke,  28. kolovoza, od 16 do 23 sata.

Leženić ističe kako je do sada prijavljeno 70 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a svima koji se još nisu prijavili poručuje da testiraju svoje mogućnosti te okušaju hercegovački kamen.

Prijave se vrše online na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1138, a traju do 8. kolovoza. Broj natjecatelja je ograničen.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

GSS spasio planinara na Čvrsnici

Jahorina spremno dočekuje šesto izdanje takmičenja Ultra trail

Spašen ozlijeđeni planinar na Čvrsnici

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo