Stranačke aktivnosti     | 17.05.2020. 11:41 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka (NB)

FENA Saopćenje

NB USK: BiH ne smije biti utočište nasilnicima, stop nasilju nad ženama

Nezavisni blok USK osuđuje nasilje nad dvije reprezentativke Bosne i Hercegovine u karateu, Emom i Enom Selman, koje je sramno počinjeno u Ključu.

 „ Na ovo šutati i stajati po strani nećemo. Ovo ne smije biti društvo u kojem se ovakve stvari dešavaju i tolerišu. Pozivamo nadležne da žurno reagiraju, sankcionišu i javnost upoznaju o rezultatima“, izjavio je tim povodom Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Ova zemlja nikada nije bila niti će biti utočište nasilnicima. Naše dvije reprezentativke su ponos Ključa, ponos cijele Krajine i Bosne i Hercegovine. Ovaj čin mora doživjeti hitan sudski epilog koji će drugima biti opomena da nasilnički ne smiju razmišljati a kamo li počiniti ovakvo i slično ponašanje.

Jedna od djevojaka je hrbro iznijela ime i prezime počinitelja, a činjenica da je javno objavila fotografije koje potvrđuju fizičko zlostavljanje, dovoljno je ohrabrenje i poziv svim ženama da nikada i nigdje ne taje nasilje koje je počinjeno nad njima.

Stop nasilju nad ženama!!! 

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!