Sport     | 17.05.2020. 12:19 |

Rusija dozvolila ulazak stranim sportašima

FENA Internet

MOSKVA, 17. maja (FENA) - Ruska vlada saopćila je u nedjelju da će dopustiti stranim sportašima koji se natječu u domaćim sportskim ligama da uđu u zemlju, javlja Reuters.

Rusija je u martu zatvorila svoje granice za strance i zabranila putničke međunarodne letove, osim onih koji vraćaju Ruse ili vraćaju strane državljane u zemlju porijekla, u namjeri da zaustave širenje virusa.

Vlada je saopćila kako će sportaši i treneri prema ugovoru s ruskom sportskom organizacijom biti pod liječničkim nadzorom i nakon povratka u zemlju obavezni su provesti dvije sedmice u karantini.

- Odluka će pomoći profesionalnim sportskim organizacijama, uključujući nogometne klubove u ruskoj Premier ligi, da nastave s treninzima nakon ublažavanja mjera - navodi Vlada u izjavi.

Ruska nogometna unija saopćila je u petak da će najbolja profesionalna nogometna liga te zemlje nastaviti utakmice 21. juna nakon što je prekinula sezonu sredinom marta zbog koronavirusa.

Predsjednik Vladimir Putin rekao je da je došlo vrijeme za postupno ukidanje ograničenja širom zemlje zbog kojih su mnogi morali prisilno zatvoriti preduzeća.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kremlj - Rusija nije uključena u bilo kakve razgovore o mirovnim inicijativama u Ukrajini

Rusija tvrdi da su napadači na koncertnu dvoranu kod Moskve povezani s 'ukrajinskim nacionalistima'

Ruski vojni avion srušio se u more kod Krima

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!