Sport     | 18.05.2020. 12:33 |

Jahorina spremno dočekuje šesto izdanje takmičenja Ultra trail

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Šesto izdanje takmičenja Jahorina Ultra trail 2020. je spremno i od ove godine dočekuje se u novoj dimenziji i prvi put u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina koji obećava odličnu organizaciju i mnogobrojne novitete.

Svi učesnici će ove godine biti u prilici da u okviru Jahorina Ultra trail 2020 prisustvuju predavanju jednog od najpoznatijih svjetskih trail trkača Jovice Spajića.

Učesnici će  biti smješteni u hotelu Vučko na Jahorini. Ovogodišnji Jahorina ultra trail je koncipiran kao dvodnevno takmičenje a održat će se 25. i 26. jula.

Takmičari će se ove godine moći oprobati u četiri trke različite dužine: Ultra, Maxi, Midi i Mini Trail.

Mini Trail je 14 km duga staza, idealna za brze trkače ali i za početnike u trail trčanju. Midi Trail od ove godine dug 23 km je prava poslastica za ljubitelje trčanja u prirodi koji žele izazov nakon kog će biti odmorni za izlazak, druženje na planini i druge aktivnosti. Njegovi finišeri dobijaju 1 ITRA bod. Maxi dug 49 km (2 ITRA boda) je za brze ultraše ili one koji će prvi put probati format ultre jer nema mnogo uspona i nije preteška. Ultra (4 ITRA boda) je za iskusne trail trkače a dužinom od 88 km nudi slijed različitih cjelina zbog kojih nema monotonije na stazi i koje dodatno intenziviraju doživljaj trke.


Prijave za šesto, su moguće putem linka ttps://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3638/prijava_na_utrku, saopćeno je iz  Olimpijskog centra Jahorina. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Počinje ljetnja sezona na Jahorini

U julu Detox Jahorina program, posvećen zdravlju na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou

Aprilsko skijanje na Jahorini i pripreme za sjajnu ljetnju sezonu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo